

SNUG Workshop 2018

Wednesday 31 October – 2 Friday November 2018



Novotel Hamilton Tainui

7 Alma Street 3204 HAMILTON NEW ZEALAND

Tel: (+64)7/8381366 Fax: (+64)7/8381367

Venue Sponsored by HMI Technologies

31 October 13:00 – 17:00 Technical Tour

1 November 08:30 - 16:40 Day 1 Workshop

1 November 18:00 - 22:30 Day 1 Dinner

2 November 09:00 - 15:30 Day 2 Workshop

SNUG National Management Committee 2018				
Jeff Greenough	Jacobs	Chair		
John Kinghorn	Hamilton CC	Vice-Chair		
Samantha McCarthy	Stantec	Treasurer		
Matthew Hoyle	Mott MacDonald	Secretary		
Sean Lewis	Green Signal Ltd	Consultant		
Michael Daley	Aurecon	Consultant		
Dan Burgess	NZTA	NZTA		
Sergio Prieto	SP Electronics Ltd	Contractor		
Paul Donegan	CSL Infrastructure	Contractor		
Stephen Wright	Christchurch CC	RCA Rep		
Joe Connolly	Downer ITS	Contractor		
James Ellison	BECA	Consultant		
Katie Dugan	WSP Opus	Consultant		

GOLD SPONSORS













Wednesday 31 October 2018			
Technical Tour			
Start	Finish	Duration	Торіс
13:00	13:40	40 min	Meet at Genesis building foyer, 94 Bryce St, Hamilton for short presentation and Hamilton operations centre visit
13:40	15:00	80 min	Bus trip to private KiwiRail museum
15:00	16:00	60 min	Electric-bike tour down the rail-trail and see new integrated crossing in action
16:00	17:00	60 min	Behind-the-scenes tour of Waikato Stadium.
17:00			Meet at the Novotel Bar for drinks

	Thursday 1 November 2018			
Morning Session – Committee and Region Updates				
Start	Finish	Duration	Topic	Presenter
8:30	8:55	25 min	Registration – meet and greet	Committee
8:55	9:05	10 min	Welcome – Housekeeping	John Kinghorn
9:05	9:15	10 min	Opening address from Richard Briggs, Chief Executive Hamilton City Council	Richard Briggs
9:15	9:25	10 min	Workshop Overview Regional Updates NZ Innovation National Signals Specification Education, Standards, Qualifications	Sean Lewis
9:25	9:35	10 min	Previous SNUG minutes	Committee
9:35	10:20	45 min	Working Group Updates Detection Signals for Pedestrians Signals for Cyclists Education Standards Training	Working group leaders
10:20	10:30	10 min	Silver Sponsor Presentation – CSLi	Adrian Larkins
10:30	11:00	30 min	Build a mini traffic signal / Morning Tea	CSLi
11:00	11:15	15 min	TTOC - Bay of Plenty / Taupo Presentations Regional Update	Haydn Wardley

SILVER SPONSORS













11:15	11:30	15 min	CTOC – Christchurch, Timaru Presentations Regional Update	Ray Young	
11:30	11:45	15 min	ATOC – Auckland, Whangarei Presentations Regional Update	Rogan Parker	
11:45	12:00	15 min	Hamilton Region Presentations Regional Update	John Kinghorn	
12:00	12:15	15 min	WTOC – Wellington, New Plymouth, Napier & Nelson Presentations Regional Update	Dan Burgess	
12:15	12:30	15 min	Dunedin, Invercargill, regions Presentations Regional Update	Hjarne Poulson	
12:30	12:45	15 min	Silver Sponsor Presentation – Flir	Michael Deruytter	
12:45	13:45	60 min	Buffet Lunch	FLIR	
	Afternoon Session – Signals for Active Modes				
13:45	14:15	30min	Shared aspect trial	Alex Lumsdon & Oliver Brown	
14:15	14:30	15 min	Trial of directional cycle signals	Megan Gregory & Axel Wilke	
14:30	14:45	15 min	Pedestrian signal rest states	Andrew Liu	
14:45	15:00	15 min	Barnes dance intersections.	Hjarne Poulsen	
15:00	15:30	30 min	Afternoon Tea	HTS Group	
15:30	16:00	30 min	Filter turning at separated cycle way	Megan Gregory & Axel Wilke	
16:00	16:20	20 min	Design for mid-block crossings adjacent railway	John Kinghorn & Thomas Wood	
16:20	16:40	20 min	Subject TBC	Hayden Wardley	
16:40	16:50	10 min	End of Day Roundup	Committee	
16:50	18:00	70 min	Free Time		
18:00	18:30	30 min	Bus leaves from Novotel for Vilagrad Winery (Ohaupo)		
18:30	19:30	60 min	Workshop pre-dinner drinks	Spunlite	
19:30	22:00	2.5 hrs	Workshop dinner at Vilagrad Winery	Fusion	
22:00	22:30	30 min	Bus departs Vilagrad Winery for Novotel		

SILVER SPONSORS













	Friday 2 November 2018			
	Morning Session – Updates and Intersections			
Start	Finish	Duration	Topic	Presenter
9:00	9:05	5 min	Welcome	Sean Lewis
9:05	9:15	10 min	Gold Sponsor Presentation – Fusion	Andrew Gurr
9:15	9:30	15 min	SMUG update	Michael Daley
9:30	9:40	10 min	SCATS update	Michael Daley
9:40	9:45	5 min	P43 update	Jeff Greenough
9:45	9:50	5 min	TCD update	Jeff Greenough
9:50	10:30	40 min	Raised safety platforms at signals	Fabian Marsh
10:30	11:00	30 min	Morning Tea	Traffica
11:00	11:30	30 min	Geometric design	Bridget Feary & Paul Addy
11:30	12:00	30 min	Roundabout metering at NZTA State Highway intersections	Ann Fosberry
12:00	12:30	30 min	Part time Barnes Dance	Rogan Parker & Janine Pringle
12:30	13:30	60 min	Lunch	TSL
		<mark>Afternooi</mark>	n Session – Systems and Technological Session – Systems and Technological Systems	ogy
13:30	13:45	15 min	Gold Sponsor Presentation – HMI	TBC
13:45	14:15	30 min	London's next generation real-time adaptive UTC	Philip Manning
14:15	14:25	10 min	Red light running in Chch	Alex Lumsdon
14:25	14:55	30 min	Tron Mini Topics	John Kinghorn
14:55	15:10	15 min	Road user behavior	Andrew Liu
15:10	15:15	5 min	SNUG Website and Forum	Sean Lewis
15:15	15:30	15 min	Wrap-up: Focus for 2018	Committee

Contact for any information during the event: John Kinghorn +64 27 425 6938

BRONZE SPONSORS HTS Group Traffica

SILVER SPONSORS













Useful Info

WiFi access:

- Step 1: Log in to Novotel Conference Wireless on your device
- Step 2: Open internet browser Step 3: Select "Visitors access" Step 4: Enter code "ZJKPNQ"

Slido access (for questions):

- Step 1: Go to www.slido.com on your internet browser
- Step 2: Enter event code "#SNUG" and click JOIN
- Step 3: Submit your questions during each session (or up-vote other people's questions!) and the presenter will answer them at the end of the session (this won't be active until the Workshop starts on 1 November)







