

**SNUG Workshop 2019** Wednesday 4 December – Friday 6 December 2019



The Fullwood Room Dunedin Centre 1 Harrop Street DUNEDIN Ph 03 479 4396

Venue Sponsored by CSL Infrastructure (CSLi)

4 December, Exhibition & Technical Tour 5 December, 08:30 to 17:00 - Conference & Workshop 5 December - 18:00 Dinner 6 December, 09:00 to 15:30 – Conference & Workshop

National Management Committee 2019				
Jeff Greenough	Jacobs	Chair		
Matthew Hoyle	Mott MacDonald	Secretary		
Sean Lewis	Green Signal Ltd	Consultant		
Michael Daley	Aurecon	Consultant		
Dan Burgess	NZTA	NZTA		
Sergio Prieto	SP Electronics Ltd	Contractor		
Paul Donegan	CSL Infrastructure	Contractor		
Stephen Wright	Christchurch CC	RCA Rep		
John Kinghorn	Hamilton CC	RCA Rep		
Joe Connolly	FH	Vice-Chair		
James Ellison	BECA	Consultant (Treasurer)		
Katie Dugan	WSP Opus	Consultant		

#### **GOLD SPONSORS**









# **GOLD SPONSORS**

**GOLD SPONSORS** 

SNUG 2019 - Wednesday 4 December 2019			
Exhibition & Technical Tour			
Start	Finish	Duration	Торіс
13:30	18:00	4:30 hrs	Exhibition
5:30 & 6:30			Walking tour of Dunedin to cumulate at a guided tour of a local institution. Sponsored by TSL, meet and collect your ticket from the TSL stand.

	Day 1 – Thursday 5 December 2019				
	Morning Session – Committee and Region Updates				
Start	Finish	Duration	Торіс	Presenter	
8:30	9:00	30 min	Registration – meet and greet	Committee	
09:00	9:05	5 min	<ul> <li>Welcome, housekeeping &amp; Workshop</li> <li>Overview <ul> <li>Regional Updates</li> <li>NZ Innovation</li> <li>National Signals Specification</li> <li>Education, Standards, Qualifications</li> </ul> </li> </ul>	Committee	
9:05	9:10	5 min	Opening address - Chief Executive officer of DCC	Sue Bidrose	
9:10	9:15	5 min	Previous SNUG minutes	Committee	
9:15	10:15	60 min	SCATS 6.9.4	Bob Lemon	
10:15	10:35	30 min	Morning Tea	Downer ITS	
10:35	10:45	10 min	The numbers	Paul Addy	
10:55	11:05	10 min	<ul><li>TTOC - Bay of Plenty / Taupo</li><li>Presentations</li><li>Regional Update</li></ul>	Haydn Wardley	
11:05	11:25	20min	Hamilton Region <ul> <li>Presentations</li> <li>Regional Update</li> <li>Tron Mini Topics</li> </ul>	John Kinghorn	
11:25	11:35	10 min	<ul> <li>WTOC – Wellington, New Plymouth,</li> <li>Napier &amp; Nelson <ul> <li>Presentations</li> <li>Regional Update</li> </ul> </li> </ul>	Scott Williams	
11:35	11:45	10 min	<ul> <li>Dunedin, Invercargill, regions</li> <li>Presentations</li> </ul>	Hjarne Poulson	

SILVER SPONSORS

LIR









## **GOLD SPONSORS**

#### **GOLD SPONSORS**

			Regional Update	
11:45	11:55	10 min	Updates from any other road controlling authorities	
11:55	12:10	15 min	<ul> <li>Working Group Updates</li> <li>Detection</li> <li>Signals for Pedestrians</li> <li>Signals for Cyclists</li> <li>Education</li> <li>Standards</li> <li>Training</li> </ul>	Working group leaders
12:10	12:20	10min	What makes for good reading in the Regional Special Conditions?	Sean Lewis
12:20	12:30	10 mins	Gold Sponsor Presentation – CSLi	CSLi
12:30	13:30	60 min	Buffet Lunch	FLIR ITS
13:45	14:00	15 min	ITS World Congress	Sean Lewis
14:00	14:15	15 min	Bea Smart	CSLi
14:15	14:35	20 min	Modelling Safe Walking & Cycling Routes to Secondary Schools	Sandra Mandic
14:35	14:45	10 min	Puffin crossing	Privinn Mwene
14:45	15:00	15 min	Cycle / Ped, shared aspect trial update	Alex Lumsdon &
15:00	15:20	20 min	ALCAM & LCSIA	Bridget Feary
15:20	15:50	30 min	Afternoon Tea	TSL
15:50	16:10	20 min	2 aspect roundabout metering trial	Ann Fosberry
16:10	16:25	15 min	2 aspect roundabout metering trial (TTOC & SCATS operations view)	Mark Hollows
16:25	16:45	20 min	Paremata roundabout	Daniel Burgess
16:45	16:55	10 min	CBD signals audit for cycling	Alex Lumsdon
16:55	17:00	5 min	End of Day Roundup	Committee
17:00	18:00	60 min	Free Time	
18:00	Coach trip from Dunedin Centre to Larnach Castle.			
18:30	Pre-dinner drinks & castle tour Spunlite Poles			
19:00	0 Conference Dinner at Larnach Castle Fusion Networks			

SILVER SPONSORS



Fulton Hogan





## **GOLD SPONSORS**

## **GOLD SPONSORS**

Day 2 – Friday 6 December 2019					
	Morning Session – Updates and Intersections				
Start	Finish	Duration	Торіс	Presenter	
9:00	9:15	15 min	Welcome	Sean Lewis	
9:15	9:20	5 min	SCATS & SMUG update	Michael Daley	
9:20	9:30	10 min	P43 update	Jeff Greenough	
9:30	9:40	10 min	TCD update	Jeff Greenough	
9:40	9:55	15 min	Safer poles, Spunlite	Spunlite & Jeff Greenough	
9:55	10:05	10 min	Topics as nominated on the first day – for Workshop	Committee	
10:05	10:10	5 min	Fulton Hogan Silver Sponsor Presentation	Joe Connolly	
10:10	10:30	20 min	AGM		
10:30	11:00	30 min	Morning Tea	Downer ITS	
		Works	nop and working group updates	3	
11:00	12:05	65 min	Workshop	Committee	
12:05	12:25	20min	Fusion Gold Sponsor Presentation C-ITS	Andrew Gurr	
12:25	12:30	5 min	Downer ITS Silver Sponsor Presentation	Andrew Cowie	
12:30	13:30	60 min	Lunch	Fulton Hogan	
Afternoon Session – Systems and Technology					
13:30	14:50	80 min	Workshop	Committee	
14:50	15:20	30 min	Workshop feedback	Committee	
15:20	15:25	5 min	SNUG Website and Forum	Sean Lewis	
15:25	15:30	5 min	Wrap up awards and focus for 2020	Committee	

SILVER SPONSORS



Fulton Hogan

